cele mai importante statiuni din Antalya

Pentru aceasta vara v-ati decis sa va planificati o vacanta in incitanta Antalye, si nu va puteti hotara asupra unei statiuni? Va propun mai jos scurte prezentari ale principalelor statiuni din regiunea Antalya, in speranta ca va usureaza cat de putin munca…
Lara
Nisipoasa Lara Beach se intinde 12 km inspre est. Lara Beach are un steag albastru. Plaja incepe la est de stancile din Antalya, chiar pe langa cascada Duden. Plaja este acoperita in mare parte de servicii comerciale care ofera umbrele, sezlonguri, snacks-uri si bauturi, dusuri.
Din centrul Antalyei se ajunge foarte usor in Lara cu microbuzul.
Chiar si intr-o vacanta cu buget limitat, in Lara, veti avea parte de tot ce e mai bun din Riviera Mediteraneana turca: plaja superba udata de ape albastre cristaline, sporturi de apa distractive si hoteluri superbe precum hotelul Lara Beach.
Kemer
Statiunea Kemer este localizata la 43 de km de Antalya. Este un orasel foarte atractiv chiar la poalele muntilor Taurului. In Kemer, padurea, marea si muntii se imbina armonios pentru a crea un peisaj incantator, ideal pentru vacanta dumneavoastra.
Kemer este un exemplu elocvent de urbanizare. Este o statiune de vacanta foarte confortabila, ce dispune de un sistem simplu de transport, o infrastructura completa, toate facilitatile de comunicatie.
Multe hoteluri din Kemer atrag turistii cu activitati si distractii proprii, iar cateva din ele au chiar plaje private.
Kemer este un resort modern, cu o viata de noapte vibranta. Dispune de numeroase hoteluri, restaurante, baruri, plaje cu steag albastru si un doc cu o capacitate de 180 de yacht-uri.
Belek
Statiunea Belek este un adevarat paradis pentru turistii de pe malul Mediteranei. Este localizata la 30 de km est de Antalya. Regiunea a fost proclamata „Centrul Turismului Belek”. Regiunea are sate de vacanta de prima clasa, 32 de hoteluri de 4 si 5 stele si patru terenuri de golf. Toate facilitatile de cea mai buna calitate stau la dispozitia turistilor, pentru a le oferi o atmosfera ideala de vacanta. Toate hotelurile ofera terenuri de tenis iluminate, locuri de joaca pentru copii, centre de sanatate si fitness complet echipate, piscine interioare si exterioare.
Patronii hotelurilor din Belek sunt mandri ca statiunea Belek este noua fata a turismului turcesc.
Alanya Alanya este situata in estul Antalyei. Alanya din ziua de azi este localizata in campia ce se intinde intre muntii Taurului si peninsula in partea din fata. Orasul are 2 plaje diferite, fiecare din ele cu o natura minunta.
Golful prezinta un doc si un port, si gazduieste de asemenea portul vechi Kizilkule, inaltat de Seljukus in Evul Mediu. Docul este echipat corespunzator pentru a indeplini atat cerintele ambarcatiunilor mai mici, cat si a yacht-urilor. De aici se organizeaza tururi zilnice sau pe termene mai lungi pana la tarmurile marii Mediterane si Egee.
Side
Trebuie sa avansezi 4 km inspre sud, pe drumul ce se separa la km 68 din autostrada dinpre Antalya-Alanya pentru a ajunge in orasul antic Side.
Antica statiune Side a fost fondata pe o peninsula plata, ce se extinde inspre Mediterana. Cafenele, restaurante, magazine, baruri si case taranesti dintre care unele au fost transformate in locuri de cazare precum pensiuni, se imbina armonios impreuna printre ruine.

No comments:

Post a Comment