Locuri de vizitat in Antalya

Antalya este unul dintre acele locuri ideale de vacanta, de unde veti reveni cu amintiri memorabile, si cu melancolia sentimentului de a va reantoarce cat mai curand in aceste locuri pline de istorie, de farmec, de mister…
Cu siguranta aveti foarte multe locuri de vizitat si de vazut in acest oras turcesc de la Mediterana.
Vizitati orasul Aspendos
Orasul antic Aspendos este situat la 4 km de autostrada Antalya-Alanya. La est de Antalya, la 39 km, veti gasi Serik Borough, iar de aici, la 7 km distanta, veti da de raul Eurymedon. Orasul Aspendos, situat langa raul Eurymedon, a fost fondat de civilizatia Aka in anul 10 i.H. si a fost unul dintre cele mai bogate orase ale erei antice. Teatrul de aici a fost construit de romani in anul 2 d.H. Orasul a fost ridicat pe doua dealuri.
Vizitati zona Kaleici
Exista multe alte lucruri de facut si de vazut in Antalya. Una dintre cele mai populare zone de vizitat este vechiul oras in romana, „Kaleici” in turca. Aceasta zona consta in case vechi turcesti care au fost transformate in restaurante, hoteluri, mici boutique-uri, cafenele si magazine.
Este o zona pe care trebuie sa o vizitati daca mergeti in vacanta in Antalya. Nu va plimbati doar pe strazile principale, ci lasati-va pasii sa va poarte si pe stradutele laturalnice din Kaleici. Trebuie neaparat sa va plimbati prin zona orasului vechi (Kaleici). Si apoi, puteti cobora inspre port. Acolo veti gasi cateva ceainarii micute.
Poarta lui Adrian
Este o poarta monumentala cu trei arcade boltite, cioplite in marmura, care a fost dedicata imparatului roman Adrian. Cele doua parti care au supravietuit pana in zilele noastre nevatamate, se sprjina de peretii citadelei. In 1960 a fost restaurata.
Turnul cu ceas
Doar turnul numit „turnul cu ceas” a supravietuit pana in zilele noastre printre turnurile citadelei care inconjoara orasul Antalya. In trecut, numarul total al acestor turnuri era de 80.
Langa parcul Karaalioglu, pe stanci, este situat turnul Hidirlik. Este o structura cu doua etaje. In timp ce etajul de sus are un plan circular, parterul este patratos. Nu s-a inteles niciodata utilitatea acestui turn. Se spune ca este un far sau un mausoleu si ca dateaza din sec. 2 d. H.
Portul Portul vechi din Antalya este un mic golfulet inconjurat de stanci. Astazi serveste drept un doc foarte stilat. Tot felul de servicii sunt oferite atat ambarcatiunilor mai mici, cat si yacht-urilor. De aici, sunt organizate tururi cu barca.
Astazi, aceasta zona isi intampina turistii cu pub-uri, cafenele, restaurante, cluburi si numeroase magazine, intr-o atmosfera veche de 150 de ani.

No comments:

Post a Comment